Skip to main content

Miten se toimii?

  • Edistää immuunijärjestelmän normaalia toimintaa
  • Edistää hiusten ja kynsien pysymistä normaaleina
  • Edistää normaalia siittiöiden muodostusta

Hiukset ja kynnet
Riittävä seleenin saanti edistää hiusten ja kynsien pysymistä normaalina (NDA, 2010).

Miesten hedelmällisyys
Seleeniä sisältävä proteiini osallistuu siittiöiden liikkuvuuden ja rakenteellisen kestävyyden ylläpitoon. Näin seleeni osallistuu sperman normaaliin muodostumiseen ja toimintaan (NDA, 2010).

Mikä on suositeltu annos?

Seleenin suositeltu päivittäisannos miehille on 60 µg ja naisille 50 µg sekä alakouluikäisille lapsille 30-40 µg. Raskaana olevien ja imettävien äitien suositusannos on 60 µg vuorokaudessa (Suomalaiset ravitsemussuositukset, Valtion ravitsemusneuvottelukunta, 2014).

Mistä sitä saa?

Kala ja liha ovat hyviä seleenin lähteitä. Multi-tabs monivitamiini- ja kivennäisainetabletit voidaan yhdistää ruokavalioon, joka sisältää seleenin lähteitä.

Seleeniä sisältävät tuotteet​

Helppo ratkaisu – 3 in 1! Ainutlaatuinen ja innovatiivinen 3 in 1 yhdistelmä aikuisille ja lapsille 11 vuotiaasta lähtien. Vain kaksi kapselia päivässä turvaa välttämättömien vitamiinien, kivennäisaineiden sekä omega-3-rasvahappojen saannin.

Multi-tabs Family on monivitamiini-kivennäisainetabletti aikuisille ja yli 7-vuotiaille lapsille. Yksi tabletti päivässä auttaa takaamaan vitamiinien ja kivennäisaineiden päivittäisen saantitarpeen.

50+

Multi-tabs 50+ on yli 50-vuotiaille suunnattu monivitamiini-kivennäisainetabletti. Yksi tabletti päivässä auttaa takaamaan vitamiinien ja kivennäisaineiden päivittäisen tarpeen.

Multi-tabs Mini Vadelma/Mansikka on hyvänmakuinen, lapsille suunnattu, pureskeltava monivitamiini-kivennäisainetabletti, joka sisältää lapsen kasvun ja kehityksen kannalta tärkeitä vitamiineja ja kivennäisaineita.

Multi-tabs Raskaus on monivitamiini- ja kivennäisainetabletti, joka on suunniteltu erityisesti raskaana oleville ja raskautta suunnitteleville naisille.

Naisille suunniteltu vitamiini- ja kivennäisainevalmiste päivittäiseen käyttöön.

Yli 50-vuotiaille naisille suunniteltu vitamiini- ja kivennäisainevalmiste päivittäiseen käyttöön.

Man

Miehille suunniteltu vitamiini- ja kivennäisainevalmiste päivittäiseen käyttöön.

Yli 50-vuotiaille miehille suunniteltu vitamiini- ja kivennäisainevalmiste päivittäiseen käyttöön.

Tietyt ravintoaineet ovat erityisen tärkeitä keholle kasvun aikana. Multi-tabs Mini + Kalsium on hyvänmakuinen, lapsille suunniteltu, pureskeltava monivitamiini-kivennäisainetabletti, joka sisältää lapsen luuston kehitykselle tarpeellista kalsiumia, sekä 17 muuta tärkeää vitamiinia tai kivennäisainetta. Tuote ei sisällä keinotekoisia makeutusaineita.

Lähteet
NDA. 2010. Scientific Opinion on the substantiation of health claims related to selenium. EFSA Journal 8:1727.
Suomalaiset ravitsemussuositukset, Valtion ravitsemusneuvottelukunta, 2014.

Miksi vitamiinit ovat tärkeitä?

Terveyden kannalta paras vitamiinien ja kivennäisaineiden lähde on monipuolinen ja tasapainoinen ruokavalio.