Skip to main content

Miten se toimii?

  • Edistää lihasten normaalia toimintaa
  • Edistää luuston pysymistä normaalina
  • Auttaa vähentämään väsymystä ja uupumusta

Lihakset
Magnesium on osallisena kalsiumin siirtymisessä soluseinämän läpi ja vaikuttaa näin kalsiumin ohella lihasten normaaliin toimintaan. Tämä koskee myös sydänlihasta (IoM, 1997).

Luusto
Noin 50 – 60 % kehon magnesiumista on luustossa ja hampaissa (NDA, 2009). Magnesiumin puute voi aiheuttaa häiriöitä sekä kalsiumin että D-vitamiinin toiminnassa (EVM, 2003). Näin magnesium osallistuu myös luuston ylläpitoon (NDA, 2009).

Energia
Magnesiumia tarvitaan yli 300 reaktiossa, joita tapahtuu kehossa jatkuvasti. Se on osallisena energian tuotannossa ja hiilihydraattien aineenvaihdunnassa (IoM, 1997). Magnesiumin tason laskuun voi liittyä väsymystä (NDA, 2010). Magnesiumin riittävä saanti auttaa vähentämään väsymystä.

Mikä on suositeltu annos?

Magnesiumin suositeltu päivittäisannos miehille on 350 mg, naisille 280 mg, 6-9-vuotiaille lapsille 200 mg ja 10-13-vuotiaille lapsille 280 mg. (Suomalaiset ravitsemussuositukset, Valtion ravitsemusneuvottelukunta, 2014).

Mistä sitä saa?

Vihreät, lehtevät kasvikset, pähkinät ja kokojyväviljat sisältävät suuria määriä magnesiumia (IoM, 1997).

Magnesiumia sisältävät tuotteet​

Helppo ratkaisu – 3 in 1! Ainutlaatuinen ja innovatiivinen 3 in 1 yhdistelmä aikuisille ja lapsille 11 vuotiaasta lähtien. Vain kaksi kapselia päivässä turvaa välttämättömien vitamiinien, kivennäisaineiden sekä omega-3-rasvahappojen saannin.

Multi-tabs Family on monivitamiini-kivennäisainetabletti aikuisille ja yli 7-vuotiaille lapsille. Yksi tabletti päivässä auttaa takaamaan vitamiinien ja kivennäisaineiden päivittäisen saantitarpeen.

Multi-tabs Magnesium on aikuisille suunnattu 350 mg magnesiumtabletti. Magnesium edistää luuston pysymistä normaalina sekä lihasten (mukaan lukien sydänlihas) normaalia toimintaa.

Multi-tabs Raskaus on monivitamiini- ja kivennäisainetabletti, joka on suunniteltu erityisesti raskaana oleville ja raskautta suunnitteleville naisille.

Naisille suunniteltu vitamiini- ja kivennäisainevalmiste päivittäiseen käyttöön.

Yli 50-vuotiaille naisille suunniteltu vitamiini- ja kivennäisainevalmiste päivittäiseen käyttöön.

Man

Miehille suunniteltu vitamiini- ja kivennäisainevalmiste päivittäiseen käyttöön.

Yli 50-vuotiaille miehille suunniteltu vitamiini- ja kivennäisainevalmiste päivittäiseen käyttöön.

Lähteet
Suomalaiset ravitsemussuositukset, Valtion ravitsemusneuvottelukunta, 2014
EVM. 2003. Safe Upper Levels for Vitamins and Minerals. In.
Flynn A, Hirvonen T, Mensink GB, Ocke MC, Serra-Majem L, Stos K, Szponar L, Tetens I, Turrini A, Fletcher R, and Wildemann T. 2009.
Intake of selected nutrients from foods, from fortification and from supplements in various European countries. Food Nutr Res 53.
IoM. 1997. Magnesium. In: Dietary Reference Intakes for Calcium, Phosphorus, Magnesium, Vitamin D and Fluoride. Washington, D.C.: National Academy Press. p. p 190-249.
NDA. 2009. Scientific Opinion on the substantiation of health claims related to magnesium. EFSA Journal 7:1216.
NDA. 2010. Scientific Opinion on the substantiation of health claims related to magnesium. EFSA Journal 8:1807.

PP-MUL-FIN-0209

Miksi vitamiinit ovat tärkeitä?

Terveyden kannalta paras vitamiinien ja kivennäisaineiden lähde on monipuolinen ja tasapainoinen ruokavalio.