• Edistää lihasten normaalia toimintaa
  • Edistää luuston pysymistä normaalina
  • Auttaa vähentämään väsymystä ja uupumusta

Magnesium

Miten se toimii?

Lihakset
Magnesium on osallisena kalsiumin siirtymisessä soluseinämän läpi ja vaikuttaa näin kalsiumin ohella lihasten normaaliin toimintaan. Tämä koskee myös sydänlihasta (IoM, 1997). 

Luusto

Noin 50 – 60 % kehon magnesiumista on luustossaja hampaissa (NDA, 2009). Magnesiumin puute voi aiheuttaa häiriöitä sekä kalsiumin että D-vitamiinin toiminnassa (EVM, 2003). Näin magnesium osallistuu myös luuston ylläpitoon (NDA, 2009).

Energia
Magnesiumia tarvitaan yli 300 reaktiossa, joita tapahtuu kehossa jatkuvasti. Se on osallisena energian tuotannossa ja hiilihydraattien aineenvaihdunnassa (IoM, 1997). Magnesiumin tason laskuun voi liittyä väsymystä (NDA, 2010). Magnesiumin riittävä saanti auttaa vähentämään väsymystä.

 
Mikä on suositeltu annos?

Magnesiumin suositeltu päivittäisannos miehille on 350 mg ja naisille 280 mg sekä alakouluikäisille lapsille on 200 mg (Suomalaiset ravitsemussuositukset, Valtion ravitsemusneuvottelukunta, 2005).

 
Mistä sitä saa?

Vihreät, lehtevät kasvikset, pähkinät ja kokojyväviljat sisältävät suuria määriä magnesiumia (IoM, 1997).

Tuotteet, joissa mukana

Magnesium

 

Lähteet
Suomalaiset ravitsemussuositukset, Valtion ravitsemusneuvottelukunta, 2005
EVM. 2003. Safe Upper Levels for Vitamins and Minerals. In.
Flynn A, Hirvonen T, Mensink GB, Ocke MC, Serra-Majem L, Stos K, Szponar L, Tetens I, Turrini A, Fletcher R, and Wildemann T. 2009. Intake of selected nutrients from foods, from fortification and from supplements in various European countries. Food Nutr Res 53.
IoM. 1997. Magnesium. In: Dietary Reference Intakes for Calcium, Phosphorus, Magnesium, Vitamin D and Fluoride. Washington, D.C.: National Academy Press. p. p 190-249.
NDA. 2009. Scientific Opinion on the substantiation of health claims related to magnesium. EFSA Journal 7:1216.
NDA. 2010. Scientific Opinion on the substantiation of health claims related to magnesium. EFSA Journal 8:1807.