Skip to main content

Miten se toimii?

  • Edistää veren glukoositason pysymistä normaalina
  • Edistää normaalia makroravintoaineiden aineenvaihduntaa (rasvan, proteiinien ja hiilihydraattien muuttaminen energiaksi)

Verensokeri
Mekanismi, jolla kromi vaikuttaa verensokeritason säätelyyn, on tuntematon. Silti useat tutkimukset viittaavat siihen, että riittävä kromin saanti on tärkeää normaalien verensokeritasojen ylläpitämiselle (NDA, 2010).
 
Makroravintoaineiden aineenvaihdunta
Osallistumalla verensokeritason säätelyyn kromi tukee myös rasvan, proteiinin ja hiilihydraattien muuttumista energiaksi ja energiavarastoiksi (NDA, 2010).

Mikä on suositeltu annos?

Varsinaista päivittäistä saantisuositusta ei ole Suomessa kirjattu.

Mistä sitä saa?

Kokojyvätuotteet, kala ja valmislihatuotteet ovat hyviä kromin lähteitä. Multi-tabs monivitamiini- ja kivennäisainetabletit voidaan yhdistää ruokavalioon, joka sisältää kromin lähteitä.

Kromia sisältävät tuotteet​

Helppo ratkaisu – 3 in 1! Ainutlaatuinen ja innovatiivinen 3 in 1 yhdistelmä aikuisille ja lapsille 11 vuotiaasta lähtien. Vain kaksi kapselia päivässä turvaa välttämättömien vitamiinien, kivennäisaineiden sekä omega-3-rasvahappojen saannin.

Multi-tabs Family on monivitamiini-kivennäisainetabletti aikuisille ja yli 7-vuotiaille lapsille. Yksi tabletti päivässä auttaa takaamaan vitamiinien ja kivennäisaineiden päivittäisen saantitarpeen.

50+

Multi-tabs 50+ on yli 50-vuotiaille suunnattu monivitamiini-kivennäisainetabletti. Yksi tabletti päivässä auttaa takaamaan vitamiinien ja kivennäisaineiden päivittäisen tarpeen.

Multi-tabs Raskaus on monivitamiini- ja kivennäisainetabletti, joka on suunniteltu erityisesti raskaana oleville ja raskautta suunnitteleville naisille.

Naisille suunniteltu vitamiini- ja kivennäisainevalmiste päivittäiseen käyttöön.

Yli 50-vuotiaille naisille suunniteltu vitamiini- ja kivennäisainevalmiste päivittäiseen käyttöön.

Man

Miehille suunniteltu vitamiini- ja kivennäisainevalmiste päivittäiseen käyttöön.

Yli 50-vuotiaille miehille suunniteltu vitamiini- ja kivennäisainevalmiste päivittäiseen käyttöön.

Tietyt ravintoaineet ovat erityisen tärkeitä keholle kasvun aikana. Multi-tabs Mini + Kalsium on hyvänmakuinen, lapsille suunniteltu, pureskeltava monivitamiini-kivennäisainetabletti, joka sisältää lapsen luuston kehitykselle tarpeellista kalsiumia, sekä 17 muuta tärkeää vitamiinia tai kivennäisainetta. Tuote ei sisällä keinotekoisia makeutusaineita.

Lähteet
NDA. 2010. Scientific Opinion on the substantiation of health claims related to chromium. EFSA Journal 8:1732.

Miksi vitamiinit ovat tärkeitä?

Terveyden kannalta paras vitamiinien ja kivennäisaineiden lähde on monipuolinen ja tasapainoinen ruokavalio.