Skip to main content

Miten se toimii?

  • Edistää veren normaalia hyytymistä
  • Edistää luuston pysymistä normaalina

Luusto
K-vitamiini aktivoi useita luuston muodostumiseen osallistuvia proteiineja. Näistä runsain on osteokalsiini, joka auttaa luiden muodostumisessa sitomalla kalsiumia ja muita kivennäisaineita luustoon (NDA, 2009).

Mikä on suositeltu annos?

Varsinaista päivittäistä saantisuositusta ei ole Suomessa kirjattu. Euroopassa ei ole riittävästi tutkimustietoa K-vitamiinin saannista.

Mistä sitä saa?

K-vitamiinia esiintyy luonnossa kahdessa muodossa. K1-vitamiinia eli fyllokinonia/fytomenadionia esiintyy pääosin vihreissä lehtevissä kasviksissa ja kasviöljyissä. K2-vitamiinia eli menakinonia tuottaa pääosin suoliston mikroflora, mutta sitä esiintyy myös maksassa ja joissain juustoissa (NNR, 2004).
Multi-tabs monivitamiini- ja kivennäisainetabletin yhteydessä voi syödä ruokia, jotka sisältävät K-vitamiinia.

K-vitamiinia sisältävät tuotteet​

Multi-tabs Family on monivitamiini-kivennäisainetabletti aikuisille ja yli 7-vuotiaille lapsille. Yksi tabletti päivässä auttaa takaamaan vitamiinien ja kivennäisaineiden päivittäisen saantitarpeen.

Multi-tabs Mini Vadelma/Mansikka on hyvänmakuinen, lapsille suunnattu, pureskeltava monivitamiini-kivennäisainetabletti, joka sisältää lapsen kasvun ja kehityksen kannalta tärkeitä vitamiineja ja kivennäisaineita.

Multi-tabs Raskaus on monivitamiini- ja kivennäisainetabletti, joka on suunniteltu erityisesti raskaana oleville ja raskautta suunnitteleville naisille.

Naisille suunniteltu vitamiini- ja kivennäisainevalmiste päivittäiseen käyttöön.

Yli 50-vuotiaille naisille suunniteltu vitamiini- ja kivennäisainevalmiste päivittäiseen käyttöön.

Man

Miehille suunniteltu vitamiini- ja kivennäisainevalmiste päivittäiseen käyttöön.

Yli 50-vuotiaille miehille suunniteltu vitamiini- ja kivennäisainevalmiste päivittäiseen käyttöön.

Tietyt ravintoaineet ovat erityisen tärkeitä keholle kasvun aikana. Multi-tabs Mini + Kalsium on hyvänmakuinen, lapsille suunniteltu, pureskeltava monivitamiini-kivennäisainetabletti, joka sisältää lapsen luuston kehitykselle tarpeellista kalsiumia, sekä 17 muuta tärkeää vitamiinia tai kivennäisainetta. Tuote ei sisällä keinotekoisia makeutusaineita.

Lähteet
Fulgoni VL, III, Keast DR, Bailey RL, and Dwyer J. 2011. Foods, fortificants, and supplements: Where do Americans get their nutrients? J Nutr 141:1847-1854.
NDA. 2009. Scientific Opinion on the substantiation of health claims related to vitamin K. EFSA Journal 7:1228.
NNR. 2004. Vitamin K. In: Nordic Nutrition Recommendations 2004 Integrating nutrition and physical activity. Copenhagen: Norden. p. p 261-265.

Miksi vitamiinit ovat tärkeitä?

Terveyden kannalta paras vitamiinien ja kivennäisaineiden lähde on monipuolinen ja tasapainoinen ruokavalio.