Skip to main content

Miten se toimii?

  • Edistää normaalia energia-aineenvaihduntaa
  • Edistää normaalia kognitiivista toimintaa
  • Edistää ihon pysymistä normaalina

Energia 
Kilpirauhanen tarvitsee jodia kilpirauhashormonien tuotannossa (NDA, 2009). Ne osallistuvat normaalin energia-aineenvaihdunnan säätelyyn kaikissa soluissa.

Kognitiiviset toiminnot
Kilpirauhashormonien muodossa jodi säätelee monia tärkeitä biokemiallisia reaktioita, erityisesti proteiinien tuotantoa. Näin se osallistuu normaalien kognitiivisten ja hermostojärjestelmän toimintoihin (NDA, 2010).

Iho
Jodi osallistuu ihon ylläpitoon (NDA, 2009). 

Mikä on suositeltu annos?

Jodin suositeltu päivittäisannos aikuisille on 150 µg, alakouluikäisille lapsille 120-150 µg ja raskaana oleville 175 µg sekä imettäville äideille 200 µg (Suomalaiset ravitsemussuositukset, Valtion ravitsemusneuvottelukunta, 2014).

Mistä sitä saa?

Merenelävät ja merilevä ovat hyviä jodin läheitä. Jodin määrä vihanneksissa, munissa ja maitotuotteissa riippuu maaperän jodipitoisuudesta. Pohjoismaissa maaperän jodipitoisuus on matala, siitä syystä ruokasuolaan on lisätty jodia.

Jodia sisältävät tuotteet​

Helppo ratkaisu – 3 in 1! Ainutlaatuinen ja innovatiivinen 3 in 1 yhdistelmä aikuisille ja lapsille 11 vuotiaasta lähtien. Vain kaksi kapselia päivässä turvaa välttämättömien vitamiinien, kivennäisaineiden sekä omega-3-rasvahappojen saannin.

Multi-tabs Family on monivitamiini-kivennäisainetabletti aikuisille ja yli 7-vuotiaille lapsille. Yksi tabletti päivässä auttaa takaamaan vitamiinien ja kivennäisaineiden päivittäisen saantitarpeen.

50+

Multi-tabs 50+ on yli 50-vuotiaille suunnattu monivitamiini-kivennäisainetabletti. Yksi tabletti päivässä auttaa takaamaan vitamiinien ja kivennäisaineiden päivittäisen tarpeen.

Multi-tabs Raskaus on monivitamiini- ja kivennäisainetabletti, joka on suunniteltu erityisesti raskaana oleville ja raskautta suunnitteleville naisille.

Naisille suunniteltu vitamiini- ja kivennäisainevalmiste päivittäiseen käyttöön.

Yli 50-vuotiaille naisille suunniteltu vitamiini- ja kivennäisainevalmiste päivittäiseen käyttöön.

Man

Miehille suunniteltu vitamiini- ja kivennäisainevalmiste päivittäiseen käyttöön.

Yli 50-vuotiaille miehille suunniteltu vitamiini- ja kivennäisainevalmiste päivittäiseen käyttöön.

Tietyt ravintoaineet ovat erityisen tärkeitä keholle kasvun aikana. Multi-tabs Mini + Kalsium on hyvänmakuinen, lapsille suunniteltu, pureskeltava monivitamiini-kivennäisainetabletti, joka sisältää lapsen luuston kehitykselle tarpeellista kalsiumia, sekä 17 muuta tärkeää vitamiinia tai kivennäisainetta. Tuote ei sisällä keinotekoisia makeutusaineita.

Lähteet
Commission Regulation (EU) No 957/2010. 2010. Commission Regulation (EC) 957/2010 on the authorisation and refusal of authorisation of certain health claims made on food and referring to the reduction of disease risk and to children's development and health. In.
IoM. 2001. Iodine. In: Dietary Reference Intakes for Vitamin A, Vitamin K, Arsenic, Boron, Chromium, Copper, Iodine, Iron, Manganese, Molybdenum, Nickel, Silicon, Vanadium, and Zinc . Washington DC: National Academy Press. p. p 258-289.
NDA. 2009. Scientific Opinion on the substantiation of health claims related to iodine. EFSA Journal 7:1214.
NDA. 2010. Scientific Opinion on the substantiation of health claims related to iodine. EFSA Journal 8:1800.
Suomalaiset ravitsemussuositukset, Valtion ravitsemusneuvottelukunta, 2014.

Miksi vitamiinit ovat tärkeitä?

Terveyden kannalta paras vitamiinien ja kivennäisaineiden lähde on monipuolinen ja tasapainoinen ruokavalio.