Skip to main content

Miten se toimii?

  • Osallistuu solujen jakautumisprosessiin ja edistää raskauden aikaista kudosten kasvua
  • Auttaa vähentämään väsymystä ja uupumusta
  • Edistää immuunijärjestelmän normaalia toimintaa

Raskaus
Foolihappo (folaatti) kuuluu B-vitamiinien ryhmään ja sen riittävä saanti raskauden aikana on tärkeää. Foolihappoa tarvitaan DNA:n ja RNA:n tuotannossa ja se auttaa tuottamaan ja ylläpitämään uusia soluja. Foolihappo on erityisen tärkeää nopean solun jakautumisen ajanjaksoina kuten raskausaikana ja varhaislapsuudessa (NDA, 2009). 

Väsymyksen vähentäminen
Foolihappo auttaa vähentämään väsymystä ja uupumusta, ja edistää myös normaalia veren muodostumista. Punaiset verisolut kuljettavat happea kaikkialle kehoon (NDA, 2010).

Immuunijärjestelmän toiminta
Toimiakseen normaalisti immuunisolut tarvitsevat jatkuvan ja tasaisen foolihapon lähteen, sillä foolihappo tukee immuunijärjestelmän normaalia toimintaa (NDA, 2009).

Mikä on suositeltu annos?

Foolihapon suositeltu päivittäisannos aikuisille on 300 µg ja alakouluikäisille lapsille 130-200 µg. Hedelmällisessä iässä oleville naisille suositeltu päivittäisannos on 400 µg ja raskaana oleville sekä imettäville äideille 500 µg (Suomalaiset ravitsemussuositukset, Valtion ravitsemusneuvottelukunta, 2014).

Mistä sitä saa?

Vihreät, lehtevät vihannekset ovat hyvä foolihapon lähde. Leipä ja kokojyväviljat tuovat suuren osan saadusta foolihaposta ruokavalioon. Multi-tabs monivitamiini- ja kivennäisainetabletin voi yhdistää ruokavalioon, joka sisältää foolihappoa.

Foolihappo sisältävät tuotteet​

Multi-tabs Family on monivitamiini-kivennäisainetabletti aikuisille ja yli 7-vuotiaille lapsille. Yksi tabletti päivässä auttaa takaamaan vitamiinien ja kivennäisaineiden päivittäisen saantitarpeen.

50+

Multi-tabs 50+ on yli 50-vuotiaille suunnattu monivitamiini-kivennäisainetabletti. Yksi tabletti päivässä auttaa takaamaan vitamiinien ja kivennäisaineiden päivittäisen tarpeen.

Multi-tabs Mini Vadelma/Mansikka on hyvänmakuinen, lapsille suunnattu, pureskeltava monivitamiini-kivennäisainetabletti, joka sisältää lapsen kasvun ja kehityksen kannalta tärkeitä vitamiineja ja kivennäisaineita.

Multi-tabs Raskaus on monivitamiini- ja kivennäisainetabletti, joka on suunniteltu erityisesti raskaana oleville ja raskautta suunnitteleville naisille.

Naisille suunniteltu vitamiini- ja kivennäisainevalmiste päivittäiseen käyttöön.

Yli 50-vuotiaille naisille suunniteltu vitamiini- ja kivennäisainevalmiste päivittäiseen käyttöön.

Man

Miehille suunniteltu vitamiini- ja kivennäisainevalmiste päivittäiseen käyttöön.

Yli 50-vuotiaille miehille suunniteltu vitamiini- ja kivennäisainevalmiste päivittäiseen käyttöön.

Tietyt ravintoaineet ovat erityisen tärkeitä keholle kasvun aikana. Multi-tabs Mini + Kalsium on hyvänmakuinen, lapsille suunniteltu, pureskeltava monivitamiini-kivennäisainetabletti, joka sisältää lapsen luuston kehitykselle tarpeellista kalsiumia, sekä 17 muuta tärkeää vitamiinia tai kivennäisainetta. Tuote ei sisällä keinotekoisia makeutusaineita.

Lähteet
DTU Fødevareinstituttet. 2010. Danskernes kostvaner. In: Søborg, Denmark: DTU fødevareinstituttet.
NDA. 2009. Scientific Opinion on the substantiation of health claims related to folate . EFSA Journal 7:1213.
NDA. 2010. Scientific Opinion on the substantiation of health claims related to folate. EFSA Journal 8:1760.
Suomalaiset ravitsemussuositukset, Valtion ravitsemusneuvottelukunta, 2014.

Miksi vitamiinit ovat tärkeitä?

Terveyden kannalta paras vitamiinien ja kivennäisaineiden lähde on monipuolinen ja tasapainoinen ruokavalio.