Skip to main content

Miten se toimii?

  • Edistää näön pysymistä normaalina
  • Edistää immuunijärjestelmän normaalia toimintaa
  • Edistää ihon pysymistä normaalina

Immuunijärjestelmän toiminta
Edistää immuunijärjestelmän normaalia toimintaa mm. osallistumalla vasta-aineiden tuotantoon (NDA, 2009).

Näkökyky
Edistää näön pysymistä normaalina (NDA, 2009).

Iho
Edistää ihon ja limakalvojen pysymistä normaalina (NDA, 2009).

Raskaus
Raskaana olevien ja raskautta suunnittelevien on tärkeä tietää, että tarkoituksenmukainen määrä esimuodostunutta A-vitamiinia vaikuttaa normaaliin solujen erilaistumisprosessiin ja siten sikiön elinten muodostumiseen raskauden alkuvaiheessa (NNR, 2004). A-vitamiinin suositeltu päivittäisannos raskaana oleville on 800µg.

Mikä on suositeltu annos?

A-vitamiinin määrä ruokavaliossa riippuu siitä, kuinka paljon maksaa ja maksaa sisältäviä ruokia syödään. Tämän vuoksi saaduissa A-vitamiinimäärissä voi olla suuriakin eroja eri ihmisten välillä. Ne, jotka eivät syö maksaa tai maksaa sisältäviä ruokia lainkaan, saavat vähemmän A-vitamiinia, ja ne, jotka syövät maksaa usein (esim. kerran viikossa), saavat sitä hyvin paljon

Mistä sitä saa?

Tietyt ruoat sisältävät erittäin runsaasti A-vitamiinia. Tavanomaisista ruoista maksa ja maksaa sisältävät ruoat sisältävät eniten A-vitamiinia. Yksi ruoka-annos maksaa kattaa A-vitamiinin tarpeen kolmeksi viikoksi. Tästä syystä maksaa ei suositella raskaana oleville. Kananmunat, maitotuotteet ja porkkanat ovat muita lähteitä, jotka edistävät A-vitamiinin saantia.

A-vitamiinia sisältävät tuotteet​

Helppo ratkaisu – 3 in 1! Ainutlaatuinen ja innovatiivinen 3 in 1 yhdistelmä aikuisille ja lapsille 11 vuotiaasta lähtien. Vain kaksi kapselia päivässä turvaa välttämättömien vitamiinien, kivennäisaineiden sekä omega-3-rasvahappojen saannin.

Multi-tabs Family on monivitamiini-kivennäisainetabletti aikuisille ja yli 7-vuotiaille lapsille. Yksi tabletti päivässä auttaa takaamaan vitamiinien ja kivennäisaineiden päivittäisen saantitarpeen.

50+

Multi-tabs 50+ on yli 50-vuotiaille suunnattu monivitamiini-kivennäisainetabletti. Yksi tabletti päivässä auttaa takaamaan vitamiinien ja kivennäisaineiden päivittäisen tarpeen.

Multi-tabs Mini Vadelma/Mansikka on hyvänmakuinen, lapsille suunnattu, pureskeltava monivitamiini-kivennäisainetabletti, joka sisältää lapsen kasvun ja kehityksen kannalta tärkeitä vitamiineja ja kivennäisaineita.

Naisille suunniteltu vitamiini- ja kivennäisainevalmiste päivittäiseen käyttöön.

Yli 50-vuotiaille naisille suunniteltu vitamiini- ja kivennäisainevalmiste päivittäiseen käyttöön.

Man

Miehille suunniteltu vitamiini- ja kivennäisainevalmiste päivittäiseen käyttöön.

Yli 50-vuotiaille miehille suunniteltu vitamiini- ja kivennäisainevalmiste päivittäiseen käyttöön.

Tietyt ravintoaineet ovat erityisen tärkeitä keholle kasvun aikana. Multi-tabs Mini + Kalsium on hyvänmakuinen, lapsille suunniteltu, pureskeltava monivitamiini-kivennäisainetabletti, joka sisältää lapsen luuston kehitykselle tarpeellista kalsiumia, sekä 17 muuta tärkeää vitamiinia tai kivennäisainetta. Tuote ei sisällä keinotekoisia makeutusaineita.

Lähteet
Suomalaiset ravitsemussuositukset, Valtion ravitsemusneuvottelukunta, 2014.
NDA. 2009. Scientific Opinion on the substantiation of health claims related to vitamin A. EFSA Journal 7:1221. 
NNR. 2004. Vitamin A. In: Nordic Nutrition Recommendations 2004 Integrating nutrition and physical activity. Copenhagen: Norden. p. p 229-240.

Miksi vitamiinit ovat tärkeitä?

Terveyden kannalta paras vitamiinien ja kivennäisaineiden lähde on monipuolinen ja tasapainoinen ruokavalio.