Skip to main content

Tietoa lapsista ja liikunnasta

Hyvät liikuntatottumukset ovat elinikäisiä

Meidän kaikkien tulee liikkua ja harrastaa koko elämämme ajan. Erityisesti lapset saavat paljon iloa ja hyötyä aktiivisesta elämästä, leikistä ja liikunnasta. Lapsuuden aikana luodaan perusta hyville liikuntatottumuksille, jotka ovat elinikäisiä.

Kasvaessaan lapset läpikäyvät valtavan fyysisen ja henkisen kehitysprosessin. Siksi on erittäin tärkeää, että he harrastavat liikuntaa säännöllisesti. Liikunta tukee lapsen fyysistä ja kognitiivista kehitystä ja auttaa estämään painon nousua ja ylipainoa. Lapsen fyysinen aktiivisuus tukee myös oppimista ja keskittymistä.

Liikkukaa yhdessä

Liikunta on tärkeässä roolissa lapsen kehityksen kannalta. Suositus on, että alle alakouluikäinen liikkuisi kolme tuntia joka päivä. (Iloa, leikkiä ja yhdessä tekemistä, Opetus- ja kulttuuriministeriö 2016)

Kouluikäisten lasten ja nuorten tulisi liikkua 1-2 tuntia päivittäin. (Fyysisen aktiivisuuden suositus kouluikäisille, Opetus- ja kulttuuriministeriö 2008)

Hyvien päivittäisten liikuntatottumusten kehittämiseen on monia mahdollisuuksia - niin vanhemmille kuin lapsillekin. Koko perhe voi helposti yhdessä harrastaa esimerkiksi pyöräilyä, kävelyä, juoksua tai uimista. Tavoite on tukea lapsen fyysistä ja sosiaalista kehitystä harrastamalla yhdessä.

Liittyvät artikkelit

Terveellinen ruokavalio antaa energiaa aivoille ja keholle

Koska ruoka on terveellistä vain, jos se tulee syödyksi, on tärkeää valita sellaisia ruokia, jotka maistuvat lapselle....

D3-vitamiinia tarvitaan sitomaan kalsiumia

D-vitamiini (kolekalsiferoli, tunnetaan myös D3-vitamiinina) on tarpeen, jotta kalsium voi imeytyä ruuansulatuskanavasta…

Kalaöljyä kalasta

Rasvainen kala sisältää rasvahappoja, D-vitamiinia, jodia ja seleeniä. Kalassa on omega-3-rasvahappoja, kaikkein tärkeimmät omega-3-rasvahapot ovat dokosaheksaeenihappo (DHA) ja eikosapentaeenihappo (EPA)…

Multi-tabs Kids on hyvänmakuinen, lapsille suunnattu, pureskeltava monivitamiini-kivennäisainetabletti, joka sisältää lapsen kasvun ja kehityksen kannalta tärkeitä vitamiineja ja kivennäisaineita. Saatavilla kolmessa eri maussa: Vadelma-Mansikka, Kola-Lime ja Tutti Frutti.