Skip to main content

Kalaöljyä kalasta

Rasvainen kala sisältää rasvahappoja, D-vitamiinia, jodia ja seleeniä. Kalassa on omega-3-rasvahappoja, kaikkein tärkeimmät omega-3-rasvahapot ovat dokosaheksaeenihappo (DHA) ja eikosapentaeenihappo (EPA). Omega-3-rasvahappoja DHA ja EPA löytyy myös ravintolisistä, joissa on kalaöljyä.

Valtion ravitsemusneuvottelukunnan suositusten (2014) mukaan kalaa kannattaa syödä 2–3 kertaa viikossa, eri kalalajeja vaihdellen. Voit myös käyttää kalaöljyä sisältäviä ravintolisiä, joissa on omega-3-rasvahappoja.

Tuore, pakaste vai tölkistä?
Tuore kala maistuu herkulliselta ja on täynnä hyviä ravintoaineita.
Pakastettu kala on kuitenkin hyvä vaihtoehto. Kalavalmisteita valittaessa silli, makrilli ja tonnikala tölkistä ovat hyviä vaihtoehtoja omega-3-rasvahappojen tarpeen täyttämiselle.

Vaihtele eri kalatyyppien välillä
Syö kalaa, josta pidät eniten. Muista vaihdella rasvaisten kalojen, kuten sillin, lohen ja makrillin, ja vähärasvaisten kalojen, kuten punakampelan ja tonnikalan, välillä. Äläkä unohda äyriäisiä, kuten ravut, katkaravut ja simpukat. Ravintoaineiden määrä vaihtelee kuitenkin eri kalojen ja äyriäisten välillä.

PP-MUL-FIN-0209

Liittyvät artikkelit

Tietoa lapsista ja liikunnasta

Meidän kaikkien tulee liikkua ja harrastaa koko elämämme ajan. Erityisesti lapset saavat paljon iloa ja hyötyä aktiivisesta elämästä, leikistä ja liikunnasta...

Terveellinen ruokavalio antaa energiaa aivoille ja keholle

Koska ruoka on terveellistä vain, jos se tulee syödyksi, on tärkeää valita sellaisia ruokia, jotka maistuvat lapselle....

Kalaöljyä kalasta

Rasvainen kala sisältää rasvahappoja, D-vitamiinia, jodia ja seleeniä. Kalassa on omega-3-rasvahappoja, kaikkein tärkeimmät omega-3-rasvahapot ovat dokosaheksaeenihappo (DHA) ja eikosapentaeenihappo (EPA)…

Multi-tabs Mini Vadelma/Mansikka on hyvänmakuinen, lapsille suunnattu, pureskeltava monivitamiini-kivennäisainetabletti, joka sisältää lapsen kasvun ja kehityksen kannalta tärkeitä vitamiineja ja kivennäisaineita.

Raikkaan sitruunanmakuinen omega-3-valmiste sisältää runsaasti omega-3-rasvahappoja sekä D-vitamiinia.