Syö hedelmiä ja vihanneksia joka päivä – osa 2

Suositus on, että söisimme paljon hedelmiä ja vihanneksia – joka päivä. Suositeltu määrä on puoli kiloa päivässä - n. 500 g hedelmiä ja vihanneksia.
 
On monta hyvää syytä sille, että joka päivä pitäisi syödä 500 g hedelmiä ja vihanneksia. Kehosi tarvitsee kaikki terveellisen ja monipuolisen ruokavalion tarjoamat vitamiinit, kuidut ja kivennäisaineet.

 
Vaihtele valintojasi
Määrään lasketaan kaikki kyseisen päivän aikana syömäsi hedelmät ja vihannekset. Muista tämä, kun valmistat lounasta tai ateriaa. Älä laske vain tuoreita hedelmiä ja vihanneksia, vaan myös hedelmä- ja vihannesmehut, pakasteet, pähkinät, kuivat hedelmät ja tölkkisäilykkeet. On kuitenkin tärkeää, että syöt laajan valikoiman hedelmiä ja vihanneksia päivittäin, sillä yksittäisten hedelmien ja vihannesten ravintoainemäärät vaihtelevat suuresti. (Muista, että vain ensimmäinen lasillinen mehua lasketaan hedelmäksi.)

Puoli kiloa  päivässä auttaa laihtumaan
Hedelmissä ja vihanneksissa on vain vähän kaloreita, joten voit syödä niitä paljon ilman, että painosi nousee. Vaikka pähkinöissä, oliiveissa ja avokadoissa on paljon rasvaa, näistä saamasi terveelliset ja tärkeät kasvirasvat ovat terveellisiä rasvoja ja auttavat lisäksi kehoa imemään ravinnosta rasvaliukoiset vitamiinit.