Skip to main content

Liikuntaa äidille ja vauvalle

Liikunta yhdistettynä hyvään ja vaihtelevaan ruokavalioon edesauttaa raskauden edistymistä normaalisti. Harrastaessasi liikuntaa et auta vain itseäsi, vaan äidin hyvä fyysinen kunto – niin ennen raskautta, sen aikana kuin sen jälkeenkin – auttaa myös lasta.

Raskauden aikana kehoosi kohdistuva kuormitus kasvaa, joten on tärkeää harrastaa liikuntaa säännöllisesti.

Hyvä fyysinen kunto voi auttaa helpottamaan raskauden ajan vaivoja, kuten selkä- ja nivelkipuja, ylipainoa ja nesteen kertymistä. Lisäksi liikunta ja fyysinen hyvä olo vaikuttavat itsetuntoon ja auttavat valmistautumisessa synnytykseen.

On tärkeää kuunnella kehon viestejä, kun olet raskaana. Henkilökohtaiset ominaisuudet ja erityistarpeet tulee ottaa huomioon. Siksi on hyvä keskustella sopivasta liikunnan määrästä ja laadusta kätilön tai lääkärin kanssa.

PP-MUL-FIN-0209

Lue lisää

Miten syödä terveellisesti, kun olet raskaana

Seuraa seuraavaa 7 ohjetta sen varmistaaksesi, että sekä sinä että vauvasi saatte oikeanlaista ravintoa …

Syö kalaa – myös ollessasi raskaana

Kala on terveellistä ruokaa, koska se sisältää tärkeitä ravintoaineita, kuten D-vitamiinia, jodia, seleeniä ja tietenkin terveellisiä rasvahappoja. Viranomaiset suosittelevat

Multi-tabs Raskaus Omega-3 on erityisesti odottaville ja imettäville äideille suunnattu omega-3-rasvahappovalmiste.

Meidän kaikkien tulee liikkua ja harrastaa koko elämämme ajan. Erityisesti lapset saavat paljon iloa ja hyötyä aktiivisesta elämästä, leikistä...