Skip to main content

Syö hedelmiä ja vihanneksia joka päivä – osa 2

Suositus on, että söisimme paljon hedelmiä ja vihanneksia – joka päivä. Suositeltu määrä on puoli kiloa päivässä - n. 500 g hedelmiä ja vihanneksia.
 
On monta hyvää syytä sille, että joka päivä pitäisi syödä 500 g hedelmiä ja vihanneksia. Kehosi tarvitsee kaikki terveellisen ja monipuolisen ruokavalion tarjoamat vitamiinit, kuidut ja kivennäisaineet.
 
Vaihtele valintojasi
Määrään lasketaan kaikki kyseisen päivän aikana syömäsi hedelmät ja vihannekset. Muista tämä, kun valmistat lounasta tai ateriaa. Älä laske vain tuoreita hedelmiä ja vihanneksia, vaan myös hedelmä- ja vihannesmehut, pakasteet, pähkinät, kuivat hedelmät ja tölkkisäilykkeet. On kuitenkin tärkeää, että syöt laajan valikoiman hedelmiä ja vihanneksia päivittäin, sillä yksittäisten hedelmien ja vihannesten ravintoainemäärät vaihtelevat suuresti. (Muista, että vain ensimmäinen lasillinen mehua lasketaan hedelmäksi.)

Puoli kiloa päivässä auttaa laihtumaan
Hedelmissä ja vihanneksissa on vain vähän kaloreita, joten voit syödä niitä paljon ilman, että painosi nousee. Vaikka pähkinöissä, oliiveissa ja avokadoissa on paljon rasvaa, näistä saamasi terveelliset ja tärkeät kasvirasvat ovat terveellisiä rasvoja ja auttavat lisäksi kehoa imemään ravinnosta rasvaliukoiset vitamiinit.

Liittyvät artikkelit

Syö liikuntasuorituksesi paremmaksi

Sen välillä, mitä syöt ja mitä voit fyysisesti tehdä, on yhteys. Siksi on tärkeää ajatella mitä syöt – varsinkin, kun haluat suorituksesi olevan paras mahdollinen…

Tietoa rasvoista

Oikean laatuisen rasvan syöminen on tärkeää. Emme voi olla ilman rasvaa. Mutta millaisia rasvoja on olemassa ja mistä niitä saa? ...

Keho ja liikunta

Tiedät sen kyllä: liikunta on tärkeää. Mutta kuntoon pääsemisen ei tarvitse olla niin vaikeaa. Aloittamiselle on monta hyvää syytä: olet energisempi ja vahvempi, voit laihtua ja keskittymisesi ja oppimisesi paranee...

Multi-tabs Family on monivitamiini-kivennäisainetabletti aikuisille ja yli 7-vuotiaille lapsille. Yksi tabletti päivässä auttaa takaamaan vitamiinien ja kivennäisaineiden päivittäisen saantitarpeen.

50+

Multi-tabs 50+ on yli 50-vuotiaille suunnattu monivitamiini-kivennäisainetabletti. Yksi tabletti päivässä auttaa takaamaan vitamiinien ja kivennäisaineiden päivittäisen tarpeen.

Multi-tabs Kids on hyvänmakuinen, lapsille suunnattu, pureskeltava monivitamiini-kivennäisainetabletti, joka sisältää lapsen kasvun ja kehityksen kannalta tärkeitä vitamiineja ja kivennäisaineita. Saatavilla kolmessa eri maussa: Vadelma-Mansikka, Kola-Lime ja Tutti Frutti.

Miksi vitamiinit ovat tärkeitä?

Terveyden kannalta paras vitamiinien ja kivennäisaineiden lähde on monipuolinen ja tasapainoinen ruokavalio.

Kasvavan lapsen tarpeet

Kasvavan lapsen tarpeet