Skip to main content

Saanko tarpeeksi omega-3:sta kalasta?

Omega-3-rasvahappoja on rasvaisessa kalassa. Kaksi tärkeintä omega-3-rasvahappoa ovat DHA ja EPA, joita löytyy kalasta (erityisesti rasvaisesta kalasta) ja ravintolisistä, joissa on kalaöljya. Kalaa suositellaan nautittavan pääateriana vähintään kahdesti viikossa.

Kuinka paljon omega-3:sta pitäisi syödä?
Kalaa suositellaan nautittavan pääateriana vähintään kahdesti viikossa.Vaihtele rasvaisten kalojen, kuten lohen, sillin ja makrillin, ja vähärasvaisten kalojen, kuten turskan, tonnikalan ja kampelan, välillä. Viikon aikana tarvitset 200-300 g kalaa. Joissain maissa (esim. Yhdistyneet kuningaskunnat, Ranska) suositellaan 400-600 mg päivittäisannosta omega-3-rasvahappoja DHA ja EPA.

Saanko tarpeeksi omega-3-rasvahappoja?
Mitä pitäisi huomioida, kun ostat omega-3-rasvahappoja sisältäviä ravintolisiä?
Huomioi, että pakkauksessa kerrotaan omega-3-rasvahappojen (erityisesti EPA / DHA) määrä (% sisällöstä), eikä vain kalaöljyn määrä.

Varmista, että DHA:n ja EPA:n määrä on korkea, jotta voit ottaa mahdollisimman vähän kapseleita.

Liittyvät artikkelit

Tietoa omega-3:sta

Seuraavia omega-3-rasvahappoja (DHA ja EPA) voi saada vain kalasta tai kalaöljyä sisältävistä ravintolisistä. Lisätietoja kalaöljystä ja omega-3:sta …

Kalaöljyä kalasta

Rasvainen kala sisältää rasvahappoja, D-vitamiinia, jodia ja seleeniä. Kalassa on omega-3-rasvahappoja, kaikkein tärkeimmät omega-3-rasvahapot ovat dokosaheksaeenihappo (DHA) ja eikosapentaeenihappo (EPA)…

Raikkaan sitruunanmakuinen omega-3-valmiste sisältää runsaasti omega-3-rasvahappoja sekä D-vitamiinia.

Terveyden kannalta paras vitamiinien ja kivennäisaineiden lähde on monipuolinen ja tasapainoinen ruokavalio.