Skip to main content

Magnesium – luiden tärkeä rakennuspalikka

Magnesium edistää kehon normaalia energia-aineenvaihduntaa. Se auttaa vähentämään väsymystä sekä uupumusta.

Magnesium edistää lihasten ja hermoston normaalia toimintaa sekä normaalia proteiinisynteesiä. Lisäksi magnesium edistää luiden ja hampaiden pysymistä normaaleina.

Magnesiumia on useimmissa ruuissa. Kasvit kuten kaura, tilli, seesaminsiemenet ja korianteri sisältävät erittäin paljon magnesiumia. Magnesiumin tarve voidaan yleensä täyttää tasapainoisen ja monipuolisen ruokavalion avulla. Tiettyjen ihmisryhmien tulee kuitenkin olla erityisen tietoisia magnesiumin tarpeistaan, kuten esim. vanhukset, lapset ja yksipuolista ravintoa nauttivat. Suositeltu päivittäisannos on aikuisille miehille 350 mg ja aikuisille naisille 280 mg päivässä. On hyvä muistaa magnesiumia sisältäviä ruoka-aineita valmistettaessa, että osa magnesiumista menetetään kuumennettaessa. Menetetyn magnesiumin määrää ei voida määritellä tarkalleen, sillä se riippuu hyvin paljon siitä, miten ruoka-aineet valmistetaan.

PP-MUL-FIN-0209

Liittyvät artikkelit

Terveen luuston ylläpitäminen
 

Luuston ylläpitäminen on tärkeää, sillä se käsittää merkittävän osan kehon liikuntaelimistä. Ihmiskehossa on yli 200 luuta, jotka kaikki vaikuttavat jokapäiväiseen elämään;…

D3-vitamiinia tarvitaan sitomaan kalsiumia

D-vitamiini (kolekalsiferoli, tunnetaan myös D3-vitamiinina) on tarpeen, jotta kalsium voi imeytyä ruuansulatuskanavasta…

Multi-tabs Magnesium on aikuisille suunnattu 350 mg magnesiumtabletti. Magnesium edistää luuston pysymistä normaalina sekä lihasten (mukaan lukien sydänlihas) normaalia toimintaa.

50+

Multi-tabs 50+ on yli 50-vuotiaille suunnattu monivitamiini-kivennäisainetabletti. Yksi tabletti päivässä auttaa takaamaan vitamiinien ja kivennäisaineiden päivittäisen tarpeen.