Skip to main content

D-vitamiinin lähteitä

Monissa suomalaisissa ruoissa on D-vitamiinia.
Seuraavassa listataan esimerkkejä ruoista, jotka sisältävät D-vitamiinia:

  • Kala – erityisesti rasvaiset kalat, kuten lohi, taimen, makrilli, silli, ankerias ja ruijanpallas
  • Rasvat kuten voi, margariini tai öljy
  • Kananmunat
  • Liha ja kana
  • D-vitaminoitu maito, juusto ja muut maitotuotteet

PP-MUL-FIN-0209

Liittyvät artikkelit

Tietämisen arvoista D-vitamiinista
 

D-vitamiinia voi saada ruuasta tai keho voi muodostaa sitä auringon UVB-säteilylle alistuessaan. Riittävän D-vitamiinin saaminen ruuasta voi olla vaikeaa, sillä vain harvoissa ruuissa, kuten kalassa ja kananmunissa, on runsaasti D-vitamiinia…

D3-vitamiinia tarvitaan sitomaan kalsiumia

D-vitamiini (kolekalsiferoli, tunnetaan myös D3-vitamiinina) on tarpeen, jotta kalsium voi imeytyä ruuansulatuskanavasta…

Kalsiumia terveiden luiden ylläpitämiseksi

Kalsium on yksi kivennäisaineista, joita tarvitaan useita satoja milligrammoja päivittäin. Sitä on pääasiassa maitotuotteissa …

50+

Multi-tabs 50+ on yli 50-vuotiaille suunnattu monivitamiini-kivennäisainetabletti. Yksi tabletti päivässä auttaa takaamaan vitamiinien ja kivennäisaineiden päivittäisen tarpeen.