D-vitamiinin lähteitä
Monissa suomalaisissa ruoissa on D-vitamiinia.
Seuraavassa listataan esimerkkejä ruoista, jotka sisältävät D-vitamiinia:
- Kala – erityisesti rasvaiset kalat, kuten lohi, taimen, makrilli, silli, ankerias ja ruijanpallas
- Rasvat kuten voi, margariini tai öljy
- Kananmunat
- Liha ja kana
- D-vitaminoitu maito, juusto ja muut maitotuotteet
PP-MUL-FIN-0209
Liittyvät artikkelit
Tietämisen arvoista D-vitamiinista
D-vitamiinia voi saada ruuasta tai keho voi muodostaa sitä auringon UVB-säteilylle alistuessaan. Riittävän D-vitamiinin saaminen ruuasta voi olla vaikeaa, sillä vain harvoissa ruuissa, kuten kalassa ja kananmunissa, on runsaasti D-vitamiinia…
D3-vitamiinia tarvitaan sitomaan kalsiumia
D-vitamiini (kolekalsiferoli, tunnetaan myös D3-vitamiinina) on tarpeen, jotta kalsium voi imeytyä ruuansulatuskanavasta…
Kalsiumia terveiden luiden ylläpitämiseksi
Kalsium on yksi kivennäisaineista, joita tarvitaan useita satoja milligrammoja päivittäin. Sitä on pääasiassa maitotuotteissa …